Sök efter tankar i jag som digital:

torsdag 19 april 2012

Misshandel framför dörren.


På Nerikes Allehandas hemsida kunde man idag läsa om hur det inträffat en misshandel på min gata igår kväll vid sex tiden. (http://na.se/nyheter/orebro/1.1623390-unga-kvinnor-sparkade-man) Gärningsmännen var dock inte män utan faktiskt två unga kvinnor mellan 20-30 år. Dessa ska ha sparkat och slagit en 39 årig man.  Kvinnorna kunde gripas på plats av polis och mannen fick föras till sjukhus för skador han tilldelats i ansiktet.  Vad som är orsaken till misshandeln är ännu oklart.
I en annan del av Örebro fullbordas i natt även en gruppmisshandel på en Pizzeria, även här är motiven fortfarande okända. Bråk var det även på en flyktingförläggning i Gärdshyttan, Askersund.  Totalt var det hela trettio personer, (precis 30!) inblandade som slogs med olika tillhyggen berättade Lotta Lindblad, vakthavande befäl på polisen i Örebro för Nerikes Allehanda.  Tre personer fick föras till Örebros universitetssjukhus varav en individ med en gaffel inkörd i handen!
Det skall enligt uppgift vara olika etniska grupper som av okänd anledning hamnat i bråk med varandra. Polisen fick sedan återkomma under natten för att försäkra att det inte blossade upp nya oroligheter.  (http://na.se/nyheter/askersund/1.1621619-storbrak-bland-flyktingar)

Mina studiekamrater frågade förövrigt idag varför jag gillade lilla Leksand så mycket.

Väl mött!
Johan

1 kommentar:

  1. Den starkaste komponenten i de flesta kulturer, nämligen den som ivrigast yttras och ständigt framhålls är konflikt-inslaget. Den nationella identiteten värnas bäst genom att tydligt markera vi hatar dem och de hatar oss. Det kulturberikade svenska samhället har i första hand integrerat de ofta djupt rotade historiska motsättningar som råder runt om i (3e)världen.

    Eftersom Sverige är ett tråkigt land med en relativt fredspräglad nationell identitet så är det på tiden att man tar del av dessa motsättningar så det blir lite fart och fläkt även i Sverige. Det man inte besitter själv får man låna eller be om hjälp av från andra.

    Helt riktigt.
    /ajsb

    SvaraRadera