Sök efter tankar i jag som digital:

tisdag 17 april 2012

En bild smärtar mer än tusen ord


Det fanns en gång ett avlångt och litet land beläget i den norra hemisfären på en planet vid namn Jorden. Det lilla landets regering hade år 2012 just presenterat sin vårbudget. Ett av förslagen som de ville införa var att all bensin som numera skulle säljas i det lilla landet skulle innehålla minst 10% etanol. Detta jämfört med de 5% av etanol som bensinen ditintills innehållit. Förslaget menade det lilla landets regeringen var jättebra eftersom ”varje liter bensin som tankades blev grönare”.   Fyra år tidigare hade i samma lilla land en fotograf vid namn Karl Melander fått pris för ”Årets bild”. Bilden som visade en etanolfabrik i Brasilien fick dock av allt att döma inte någon i det lilla landet att ifrågasätta sin regerings definition av grönt.



Brasiliansk etanolfabrik . Fotograf Karl Melander

 Väl mött!

Johan

1 kommentar:

  1. Det är vetenskapligt belagt sedan flera år tillbaka att det går åt mer fossil energi per liter framställd etanol än vad etanolen sedan innehåller.

    Alltså vill regeringen i praktiken göra följande: Förbränna mer olja än nödvändigt och således öka mängden utsläpp av koldioxid samtidigt som jordbruksmark och matpriser utsätts för ytterliggare påfrestningar.

    Varför ? För att folk är okunniga och dumma nog att nicka glatt åt förslaget som de inbillat sig är miljövänligt.

    Bara att gratulera det svenska-folket till en fortsatt bakvänd och undflyende "miljöpolitik" präglad av hyckleri på mycket hög och avancerad nivå.

    //Bjasrättog

    SvaraRadera